5 saveta za uspešan poslovni ručak

Idete na poslovni ručak sa, daj bože, budućim partnerima? Svi znamo koliko ti ručkovi mogu biti efikasni ako se urade kako treba, ali kako da budete sigurni da će sve proći onako kako ste zamislili? Sajt Reserve je tu da vam ponudi savete koji mogu da pomognu vama, ali i vašoj firmi.

5-saveta-za-uspesan-poslovni-rucak

1. Rezervišite pravi restoran

Procenite osobu sa kojom imate sastanak. Da li vam deluje kao neko ko više voli sarme ili suši? Ako se osoba sa kojom ručate oduševi restoranom i hranom, biće lepo raspoložena i lakše ćete se dogovoriti. Isto važi i u obrnutom slučaju. Koliko god vaše ideje bile dobre, akoje u restoranu prevelika buka, vaš potencijani saradnik vas neće ni čuti, a ako ostane gladan, neće ga ni zanimati.

2. Obucite se poslovno

Odelo ne čini čoveka, ali čini prvi utisak o njemu. Način na koji prezantujete sebe, prezentuje i vašu firmu. Ako ne možete da vodite računa o svom izgledu, zašto bi neko pomislio da ćete voditi računa o firmi.

3. Slušajte

Iako želite da prezentujete svoju ideju, veoma je bitno slušati sagovornika pažljivo, jer ćete tako dobiti informacije koje ća kasnije biti municija kojom ćete ostvariti svoj cilj. Sačekajte da vaš sagovornik završi rečenicu, udahnite, pa nastavite.

4. Sprijateljite se, ali ne previše

Dobro je da se dopadnete saradniku i privatno, ali ne zaboravite da je distanca majka poštovanja. Znači – ne zbližavajte se toliko da vas neko kasnije „moli kao brata“, „gotivi kao kuma“ itd.

5. Poštujte tuđe vreme

Ne kasnite na sastanak, već dođite koji minut ranije. Takođe, ne zadržavajte sagovornika više od maksimalno sat vremena, osim ako ste se tako dogovorili. Čak i ako vaš budući saradnik ima vremena, nije dobro da misli da ga imate i vi.

Srećno!

Podeli sa prijateljima
 
Prikaži
Sakrij