Kalemegdanska terasa – Evergreen terasa.

Jedno od najpoznatijih ukrasa i mesto koje uvek treba posetiti u Beogradu među dosta drugih istorijskih znamenitosti grada, je svakako Kalemegdanska tvrđava. Upravo na njoj se nalazi i jedan divan restoran Kalemegdanska Terasa sa prelepim pogledom na reku Dunav.

Restoran Kalemegdanska Terasa je idealno mesto za odmor od šetnje tvrđavom a da pritom i dalje nastavite da uživate u pogledu ako se odlučite da sedite na terasi koja ima i do 150 sedećih mesta. Ukoliko pak poželite da budete unutar u sali, treba da znate da je klimatizovana a ambijent restorana Kalemegdanska Terasa je uredjen u nesvakidašnjem spoju istorije i modernog doba. Salu i terasu krase stubovi sa zanimljivim istorijskim crtežima, kao i prelepa romantična atmosfera u večernjim satima. Usluga u restoranu je veoma ljubazna i spremna da izađe u susret svima. Hrana je veoma ukusna i posebno pripremljena i jako lepo dekorisana, pa čak i ako niste došli sa namerom da jedete već samo na kaficu i piće, mamiće vas njen izgled da ipak nešto prezalogajite.

restoran kalemegdanska terasa

 

Bilo da ste stanovnik Beograda ili samo jedan od posetilaca, Kalemegdanska Terasa je svakako nezaobilazno mesto za početak razgledanja, predah u toku upoznavanja grada i tvrđave ili posle nje kad se već nalazite na Kalemegdanu. Ukoliko vam je želja samo da se osvežite idealno mesto za to je bašta kafea Tvrđava ili u zimskom periodu u Jakšićevoj Kuli koje su takođe deo restorana Kalemegdanska Tvrđava. A svakog petka je tu i Koktel bend u večernjim satima kako bi uživanje uz odlicno posluženje bilo savršeno.

Ukoliko ste tražili idealno mesto za predah uz piće, ukusne zalogaje tokom razgledanja i lagane šetnjice Kalemegdanom sa porodicom, prijateljima ili pak svojim partnerom, moja topla preporuka je da to bude baš restoran Kalemegdanska Terasa.

Podeli sa prijateljima
 
Prikaži
Sakrij