Restoran Ima Dana – Maksim u Beogradu

Ako se nalazite u staroj dobroj boemskoj Skadarliji, centru svih duhovnih, muzičkih, političkih i kultirnih zbivanja i tražite idealno mesto za odmor i predah, moja topla preporuka je da to bude baš restoran Ima Dana koji se nalazi u Skadarskoj ulici broj 38.

Ovaj restoran je idealno mesto za bilo kakve događaje i sigurno je da će te ih pamtiti. O ovom restoranu su pisane i rađene mnoge reportaže, a upoređivan je i sa Maksimom u Parizu, i samim tim postao jedna od značajnijih znamenitosti i institucija u Beogradu a uvek će se pričati o njemu jer je deo istorije. Restoran Ima Dana je napravio poznati arhitekta Uglješa Bogunovića a za njegov specifičan i autentični deo, zaslužan je akademski slikar i moderni boem Mario Maskareli. Urađen je u duhu stare stambene kuće u kombinaciji sa drvetom i kamenom, sa mnoštvo slika poznatih ličnosti i mnogih drugih koji su bili posetioci i česti gosti ovog restorana. Ambijent je urađen u stilu starog i gospodskog Beograda a samim tim je i usluga takva.

Restoran-Ima-Dana-Reserve-7

Muzika u lokalu je starogradska kako nebi odstupala od izgleda i upotpunila boemsku atmosferu u žubor lepe fontane. Vaš apetit će sigurno biti zadovoljen sa ukusno spremljenim specijalitetima i bukeima najboljih vina. A poznata je i stara dobra izreka koja je povezana a ovim restoranom Ima Dana, a to je da ako niste posetili bar jednom restoran Ima Dana u Skadarliji, onda niste ni bili u Beogradu i niste ni upoznali pravu njegovu čar i gospodstvo koje samo on nudi.

Zato ako ste se već uputili u neki restoran ili u šetnju Skadarlijom a želite bajkoviti doživljaj koji će te pamtiti i jos više zavoleti Beograd, onda obavezno treba da posetite i uverite se u moju preporuku u restoranu Ima Dana. 

Podeli sa prijateljima
 
Prikaži
Sakrij