Restoran Mika Alas Beograd

Info i besplatne rezervacije na 062 780 300 ili putem

Online rezervacije

Restoran-Mika-Alas-Reserve-Logo

Info i besplatne rezervacije: 062 780 300
Adresa: Stari Obrenovački put 14, Beograd

Program restorana Mika Alas

Pozovite nas za aktuelni program

Restoran Mika Alas opis

Nadomak Savskog jezera i Ade Ciganlije, između starog obrenovačkog puta i Save, nalazi se restoran Mika Alas. Pre pola veka ovde je bila ribarska kolibica – stecište zaljubljenika u reku koji su, za svoju dušu i po svom ukusu, od sopstvenog ulova spremali čorbu i ostale riblje specijalitete. Najveći majstori alaskog umeća u neposrednom susretu sa prirodom nalazili su poseban smisao, a sve to je vremenom izraslo u tradiciju i nezaborav. Okružen cvećem i tišinom, danas je ovde restoran u novom zdanju ali starom ruhu sa ribarskim mrežama, vršama, kotlićima, kome je svežina što dopire sa reke sastavni deo ambijenta.

Slika velikog naučnika, ali i nosioca „Majstorskog pisma ribarskog esnafa“ Mihaila Petrovića podseća na ime restorana. „Da je Mika Alas u vašem društvu – poručuje se gostima – izabrao bi za vas najbolju ribu“. A pošto ovaj zaljubljenik u reku, lovac na krupnu ribu, majstor za riblju čorbu i član akademije u Beogradu, Pragu, Bukureštu, Zagrebu, Varšavi, Krakovu, nije u prilici da to učini gosti moraju sami da se opredele i – ne mogu da pogreše. Tradicija garantuje veliki izbor i vrhunski kvalitet. Po želji, najbolje vrste rečne i morske ribe. ali i roštilj i jela po porudžbini, uz bogat izbor domaćih i stranih pića, makedonska, italijanska. francuska i portugalska vina…

Petkom i subotom, muzika primerena ambijentu. Sa orkestrom „JOKS“, uz violinu, gitaru, bas i harmoniku, i gosti, a među njima i poznata estradna imena, pevaju o Savi i Dunavu, belom Lenčetu, Emini i sve ono što se pevalo u starim, dobrim vremenima.
l zbog tradicije, i zbog dobrog raspoloženja u opuštenoj atmosferi, zbog ribe, intimnosti, tišine i mirisa reke, dolaze ovde obični ljudi, ali i poznati svet – diplomate i političari, estradne zvezde i biznismeni … Svi prihvataju manire Mike Alasa, velikog naučnika koga na reci niko nije razlikovao od običnih ribara … A velika banket-sala sa terasom koja gleda na Savu, izvanredno je mesto za kolektivna druženja – za koktele, prijeme, porodična slavlja…


Restoran Mika Alas galerija

Podeli sa prijateljima

Kako do restorana Mika Alas?

Unesite Vašu adresu, kliknite na dugme "Izračunajte" i proverite prosečno vreme od Vaše adrese do lokala. Takođe dobijate i uputstva kojim ulicama ćete stići najbrže.
  • Do:
  • Stari Obrenovački put 14, Beograd, restoran Mika Alas
  • Od (unesite Vašu adresu u formatu: ulica broj, grad npr:Bulevar kralja Aleksandra 17, Beograd):
 
Prikaži
Sakrij