Josephine Cocktail bar & Restaurant

Josephine Cocktail bar & Restaurant

Kralja Milutina 33 , Beograd

Rezervišite vaše mesto u Josephine Cocktail bar & Restaurant

REZERVIŠITE ODMAH

062 262 212

O Josephine Cocktail bar & Restaurant

Josephine Cocktail bar & Restaurant je nešto sasvim novo i drugačije od uobičajnog. Sa savršenom lokacijom i pazljivo izabranim enterijerom učiniće da se zaljubite u ovo mesto već na prvi pogled. Josephine nudi široku lepezu različitih koktela i budite sigurni da ćete među njima naći neki po vašoj meri. Od Amerike do Irske i Japana preko Lawlands, Higlands, Speysidea, Islea i Islands, sigurni smo da ćete uživati u našoj zavidnoj selekciji od 67 viskija.

Pored bara tu je i restoran Josephine. Dobro piće dopunjuje se još boljom hranom. Ugodite svojim čulima i posebno gastronomsko iskustvo. Šef Mirkov cheeseburger je već zauzeo mesto jednog od favorita na meniju zbog kojeg se mnogi vraćaju.

Ko je Josephine?

Josephine Baker je bila zvezda 1920-ih. Najslavnija plesačica u istoriji, nosilac najviših francuskih vojnih odlikovanja, aktivistkinja za ljudska prava, špijunka u Drugom Svetskom ratu. Josephine je bila prva crnkinja koja je postala planetarno popularna.

Zašto Josephine?

Josephine Baker u Beograd dolazi prvi put početkom aprila 1929. godine. U to vreme bila je svetska zvezda sa 25 godina. Družila se sa Vladom Mitićem imućnim vlasnikom lanca robnih kuća. Naša Josephine se nalazi u zgradi koja je bila u vlasništvu Vlade Mitića, dok bašta naše Josephine izlazi na Mitićevu rupu sa pogledom na Slaviju.

Josephine je u Beogradu bila četiri puta. Godine 1958. dolazi u Beograd drugi put. Po pisanju Politike, Knez Mihajlova je bila blokirana, a hotel Ekselzior je postao ishodište svih reportera u zemlji.

13.5.1968 Josephine stize u Beograd po treći put. Pravo sa aerodroma odlazi u Dom sindikata gde svojim nastupom, u haljini od somota i šarenim perjem, još jednom zadivljuje beogradjane svojim nastupom. Bila je prijateljica sa Sofkom Nikolić, pa su i to veče, posle nastupa završile u restoranu pevajući zajedno do kasno.

Krajem maja 1973. Josephine dolazi 4. i poslednji put u Beograd kao ambasadorka Unicefa i Titov gost. Kao jedno od jela na prijemu kod Tita i Jovanke, Josephine je posluzena sa zapečenim štruklama, koje možete probati na našem meniju za doručak.

Galerija Josephine

Lokacija

Vaše mesto u Josephine Cocktail bar & Restaurant vas čeka

REZERVIŠITE ODMAH

062 262 212

Online rezervacije