Organizacija svadbe: 5 stvari na koje treba da obratite pažnju

Kažu da je venčanje jedan od najvažnijih dana u životu svakog odraslog čoveka, a mi se u potpunosti možemo složiti sa tim. Organizacija svadbe predstavlja uzbudljiv period koji prethodi “krunisanju” jedne ljubavi. Da, taj proces može da bude stresan, ali ako isplanirate ove važne segmente na vreme, sasvim je sigurno da ćete planiranje obaviti sa uživanjem.

Zbog toga, pročitajte naše savete za najvažnije aspekte planiranja svadbe i opustite se – ipak je to dan namenjen za ljubav, osmeh, i naravno, sklapanje doživotne veze sa vašim partnerom.

Idealan prostor je pola posla!

Kada bismo morali da segmentišemo prioritete organizacije, od najvažnijeg pa nadalje, idealna sala za svadbe bila bi prva na listi. Prostor u kome odlučite da proslavite ovaj veliki dan će biti od presudne važnosti kada je reč o celokupnoj energiji venčanja, prostoru za ples i uživanje vaših dragih gostiju. Treba da razmišljate najpre o tome koliko gostiju očekujete za vaš veliki dan. Prema tome, znaćete kog kapaciteta treba da bude sala u kojoj ćete zajedno slaviti do kasno u noć.

Naravno, organizacija svadbe zahteva pronalazak lokacije koja može da ispuni sve vaše želje, pa je stoga najbolje da detaljno istražite ponudu u vašoj blizini. Reserve website je pravo mesto za to – na jednom mestu predstavljen vam je spisak najboljih i najaktulenijih prostora koji će pomoći u vašoj odluci i učiniti da vaš dan zaista bude poseban.

Pozivnice, pozivnice…

Složićete se da je svima koji organizuju svadbu želja da poziv koji se upućuje svatovima bude perfektan. Uvek je lepo kada mladenci uspeju da pronađu stil koji savršeno opisuje njihovu ljubav, a dobra vest je da je ovaj segment planiranja svakako lakši deo posla. Uvek možete da potražite inspiraciju na intenetu, kako biste se upoznali sa time kakav dizajn volite i želite za svoje pozivnice.

Odelo/venčanica: šta obući za venčanje, a šta za posle?

Možda očigledan, ali neizostavan aspekat koji podrazumeva organizacija svadbe, jeste šta ćete vi i vaša lepša/jača polovina obući. Obratite pažnju da ovaj korak isplanirate na vreme, kako ne biste imali stresne momente pred samu svadbu. Potrudite se da vaša kombinacija bude u stilu vaših afiniteta i da se osećate što je udobnije moguće, jer, ipak, u onome što odaberete treba da provedete ceo dan.
Ukoliko vaša savršena odevna kombinacija nije baš toliko udobna, savetujemo da pripremite i elegantnu alternativu u koju možete “uskočiti” kada se zabava zahukta.

Fotografije su za ceo život, i zato birajte mudro

Glavna osoba koja će da zabeleži najlepše momente svadbe (osim vaših prijatelja ili porodice) je naravno – fotograf. Stilovi fotografisanja su brojni, pa možda više želite umetničke, monohromne fotografije ili pak naginjete ka tome da se u fotografijama sa vašeg venčanja oseti “život” kroz jarke boje i pokrete uhvaćene u trenutku. Sve ovo je posao fotografa koji treba da istinski prenese vašu zamisao i ovekoveči je za sva vremena.

Ponekad, sale za venčanja imaju svoje fotografe na raspolaganju mladencima, a nekada su mlada i mladoženja izbrljivi i već imaju na umu svoj omiljeni tim fotografa kome žele da povere ovako važan zadatak. Zato, pogledajte portfolio svih dostupnih fotografa za svadbe i saznajte šta je to što želite od fotografija.

Organizacija svadbe i muzika – jedno bez drugog ne ide

Muzika će, osim samog prostora gde se održava vaš dan, definitivno najviše odrediti energiju i raspoloženje – kako vas, tako i vaših gostiju. Birajte pažljivo i obratite pažnju na to da bend koji vam se dopada kontaktirate ranije, kako biste izbegli mogućnost da oni već imaju zakazan termin isto kad je i vaš veliki dan.

Naravno, odabir muzike zavisi od preferencija mladenaca, pa je najbolje da sednete sa vašim partnerom i usaglasite se oko žanra muzike za svadbu. Svakako, pripremite se na ovaj proces, jer on može potrajati. Ali, ako izbor bude pun pogodak, vaša svadba će sigurno biti događaj koji će se dugo prepričavati, a još duže pamtiti!

Ne zaboravite da se opustite i uživate u procesu!

Ne kaže se bez razloga – stajemo na ludi kamen. Zato, odahnite i nemojte se preterano nervirati. Ovo i jeste jedan “ludi” proces spram kojeg je sve moguće i ništa ne mora da bude baš identično kako smo zamislili. Zato, krenite sa planiranjem bez stresa i sa širokim osmehom.
Srećno!

Obilićev Venac 28

Hotel Majestic

Hotel Majestic sagrađen u Art Deco stilu 1937.g, lociran je u srcu Beograda, u popularnoj pešačkoj zoni Knez Mihailove. Ova kultna institucija Grada Beograda zadržala je duh tradicije, elegancije i prestiža.

Bulevar vojvode Mišića

Hotel Radisson Blu

Glamurozan i moderan stil Radisson Collection Hotela će vas osvojiti pri samom ulasku u glavno predvorje i budite sigurni da će vas lepota enterijera pratiti na svakom koraku. Kvalitet soba i luksuz kojim odišu premašiće očekivanja, i zato ne morate da brinete da li će vaši standardi biti zadovoljeni.

Bulevar kralja Aleksandra 69

Hotel Metropol

Metropol Palace svojom pojavom, enterijerom i besprekornom uslugom, slikovito predstavlja oličenje luksuza i elegancije na jednom mestu.

Surčinska 19b

Garden Hill

Predstavljamo vam najnoviju ekskluzivnu salu za sve vrste proslava – Garden Hill. Smeštena u mirnom delu Ledina – u Surčinskoj ulici br. 19b, pruža prestižan provod i uživanje na najvišem nivou.

Ušće b.b.

Move Belgrade

Fenomenalni pogled na Kalemegdan, Ušće Save u Dunav kao i Stari grad, oduševiće svakog gosta, ali i sve one koji požele da uživaju u ručku ili večernjem koktelu. Ako ste u potrazi za luksuznim mestom koje će apsolutno opravdati vaša očekivanja, i to za svaku proslavu, onda je Move savršen izbor!

Mokroluška 174d

Hotel Majdan

Na dobro poznatoj lokaciji hotela Majdan – Mokroluškoj ulici 174d, prostire se sala kapaciteta do 350 ljudi, sa posebno uređenim enterijerom. Jedinstvena rasveta sa kristalnim lusterima, roto-glavama i sufitima u boji samo su neki od modernih detalja koji doprinose raskoši hotela Majdan.

Obrenovački drum 39

Just Vanilla

Na najatraktivnijoj lokaciji – na Adi Ciganliji sa Makiške strane, nalazi se mesto za pravo uživanje! Mesto gde sve suvišne misli i brige nestanu, a ostane samo ono najlepše i najslađe – Just Vanilla.

Vladimira Popovića 10

Hotel Crowne Plaza

Crowne Plaza hotel poseduje specijalno dizajniran enterijer i opremu prema svetskim standardima. U sastavu hotela se nalaze sobe, sale za sastanke, apartmani dizajnirani tako da pruže potpuni osećaj komfora, kao i najviši nivo usluge – bilo da ste došli zbog posla ili na odmor.

Online rezervacije