Proslava 18. rođendana: Saveti za izbor lokacije

Bliži se taj veliki dan, podjednako važan i slavljeniku i članovima porodice, pa se ne zna ko je uzbuđeniji! Proslava 18. rođendana jedan je od centralnih događaja u životima svih nas, povod za okupljanje i nezaboravno slavlje sa dragim ljudima.

Kako bi proslava punoletstva bila posebna i ostala u najlepšem sećanju slavljenika i gostiju, neophodna je dobra organizacija ovog događaja. U nastavku teksta nalaze se saveti za izbor lokacije koja bi, na osnovu vaših želja i potreba, trebalo da bude pun pogodak za proslavu 18. rođendana!

Proslava 18. rođendana i najvažnija stvar koju treba da zapamtite!

Iako deluje logično, nekada je ipak potrebno naglasiti – centralna ličnost ovog događaja i razlog slavlja je budući osamnaestogodišnjak – ne roditelji, rodbina ili prijatelji. Nekada se ovo zanemari pa želje slavljenika budu u drugom planu. Iako su najčešće roditelji ti koji finansiraju ovu proslavu, a u periodu puberteta dete često ima drugačije stavove od njih, jako je važno da se otvoreno komunicira i nađe kompromis ako se mišljenja baš i ne podudaraju. Tek tada potraga za savršenom lokacijom može biti uspešna!

Izbor lokacije za proslavu – postavite sebi ova pitanja

Proslava 18. rođendana zahteva idealnu lokaciju za koju je ključno nekoliko objektivnih faktora. Među najvažnijima su godišnje doba, broj zvanica, da li će biti LIVE muzike, kao i planirani budžet. Dakle, razmislite o sledećim stavkama:

  • Da li je rođendan tokom leta ili zime?

Vremenske prilike određuju da li će proslava 18. rođendana biti u zatvorenom ili na otvorenom prostoru. Ukoliko se predviđa lepo vreme, predlažemo da razmislite o objektu koji poseduje veliku baštu ili dvorište. Rođendan pod vedrim nebom ima svoje prednosti, posebno ako planirate dodatne aktivnosti za igru i zabavu, ili volite vatromet.

  • Da li planirate veliko slavlje ili samo za najuži krug prijatelja?

U zavisnosti od broja gostiju zavisi i veličina prostora koja vam je potrebna. Takođe, što je više ljudi neophodno je i više hrane, pića i osoblja koje će služiti goste, ukoliko ste planirali bogato posluženje. Sada gotovo svi ugostiteljski objekti koji su pogodni za organizovane proslave nude svoj ketering i profesionalno osoblje koje brine o tome da svi gosti budu zadovoljni.

  • Da li će biti LIVE muzike ili će DJ puštati hitove?

Punoletstvo ne može proći bez dobre muzike. Mnogi pamte ovaj događaj na osnovu utiska koji je na njih ostavila upravo muzika. Ako je vaš izbor višečlani bend ili orkestar sa ozvučenjem, objekat u kome slavite mora biti tehnički opremljen, a poželjno je da ima i izdvojeno mesto za muzičare i njihov nastup kako bi napravili najbolju atmosferu.

  • Koliko novca ste spremni da izdvojite?

U današnje vreme ovo je možda i najvažniji faktor, polazna tačka koja određuje sve druge detalje. Proslava 18. rođendana zahteva puno troškova – od odeće za slavljenika do očaravajuće torte, a iznajmljivanje odgovarajućeg prostora samo je jedan od njih. Cene proslava punoletstva u restoranima, klubovima ili kafanama zavise od toga da li iznajmljujete samo prostor, ili želite još neku od pratećih usluga – ketering i osoblje koje je na raspolaganju. Takođe, cene se razlikuju ukoliko je proslava tokom vikenda, tada je nešto veća, tako da ako je vaš budžet ograničen predlažemo da uštedite novac time što ćete žurku zakazati za neki radni dan.

Nakon što ste pročitali sve savete, vaša proslava 18. rođendana može da počne! U okviru široke Reserve ponude na sajtu, sigurno možete da pronađete bar nekoliko mesta za proslavu koja će vam pružiti uslove da svima priredite najbolji provod do sada!

Online rezervacije