Restoran Dva jelena Beograd

Info i besplatne rezervacije na 062 780 300 ili putem

Online rezervacije

Restoran-Dva-Jelena-Logo

Info i besplatne rezervacije: 062 780 300
Adresa: Skadarska 32, Beograd

Program restorana Dva jelena

Pozovite nas za aktuelni program

O restoranu Dva jelena

Restoran Dva jelena, jedan od najstarijih i najposećenijih u Beogradu, više od 100 godina najveći je à la carte restoran na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Nalazi se u Skadarliji, boemskom srcu grada poznatom i kao beogradski Monmartr.

Priča o Dva jelena počinje ovako:

U proleće 1832. godine, vredni pekar Avram, otvori na ovom mestu pekaru, godina mu krene berićetno, a njegova vredna žena Petronija iskoristi veliku peć i poče pripremati domaća jela za građane koji se počeše okupljati.

1867. godine kafedžija Joakim otkupi od starog Avrama pekaru za 20 zlatnika i dva groša. Pozva crnotravca brkatog Đorđa da je malo proširi i preuredi tako da od pekare napravi kafanu.

Ubrzo se proču po gradu o lepoti kafane i dobroti njenog vlasnika.

Tu se počeše okupljati ljudi raznih zanimanja: zanatlije, glumci, pesnici, slikari, pripovedači, muzičari, putujuće grupe glumaca i drugi dobronamernici, zaljubljenici u lepu muziku, dobru kapljicu, šalu i veselje.

Lovci Beograda posle dobrog lova doneše pred kafanu dva jelena, narod se iskupi i predloži da se od tog dana Joakimova kafana nazove kafana „Kod Dva jelena“.

Ne bi trebalo zaboraviti da su ovu kafanu proslavili i njeni slavni gosti, veliki umetnici i velikani naše kulture koji su tu redovno dolazili i zbog kojih je postala poznata širom sveta.

Gosti kafane bili su i strani državni predstavnici, umetnici i nebrojeno mnogo turista sa svih strana sveta.


Galerija restorana Dva jelena

Podeli sa prijateljima

Kako do restorana Dva jelena?

Unesite Vašu adresu, kliknite na dugme "Izračunajte" i proverite prosečno vreme od Vaše adrese do lokala. Takođe dobijate i uputstva kojim ulicama ćete stići najbrže.
  • Do:
  • Skadarska 32, Beograd, restoran Dva jelena
  • Od (unesite Vašu adresu u formatu: ulica broj, grad npr:Bulevar kralja Aleksandra 17, Beograd):
 
Prikaži
Sakrij