Restoran Ima dana Beograd

Info i besplatne rezervacije na 062 780 300 ili putem

Online rezervacije

Restoran-Ima-Dana-Reserve-Logo

Info i besplatne rezervacije: 062 780 300
Adresa: Skadarska 38, Beograd

Program restorana Ima dana

Pozovite nas za aktuelni program

Restoran Ima dana opis

Restoran Ima dana se nalazi u Skadarskoj ulici broj 38 što znači u samom srcu stare boemske Skadarlije, u središtu beogradskih duhovnih, kulturnih, muzičkih, privrednih i političkih zbivanja i nosi četiri zvezdice.

Ovaj restoran je sagradio arhitekta Uglješa Bogunović na mestu stare stambene kuće u kojoj su živeli pesnici (Tin Ujević), pevači, slikari, boemi i buntovnici, a enterijer i dušu mu uredio i dao akademski slikar i najveći savremeni boem Mario Maskareli, oslikavši svoje predhodnike (stanare i redovne posetioce) i ovekovečivši ih radi tradicije, sećanja i nadahnuća novih generacija, poklonika ove ulice i ovog restorana.

Ovaj restoran neguje i čuva stil i način druženja starog gradskog, gospodskog Beograda, on nudi i takvu uslugu i takve specijalitete, ovde je takva starogradska i gospodska muzika i pesma, folklor, recitatori i animacija, slikarske izložbe i gostovanja čuvenih. Gosti ovog restorana bili su i jesu najznačajnije ličnosti svetske političke, kulturne, sportske, privredne i turističke scene. Ovde su ih dovodili protokoli (svih nivoa), domaći zvaničnici i poslovni ljudi, domaćini, ovde ih je dovodila znatiželja i preporuka onih koji su već bili.

O ovom restoranu se priča, o njemu su pisali reportaže i najveći svetski dnevnici i TV stanice i upoređivali ga sa Maksimom u Parizu, a Skadarliju sa pariskim Monmartrom. Tako je ovaj restoran sa gradom ili sam gostovao (sa svojim ugostiteljskim, animir i muzičkim programom) u svim značajnijim metropolama Evrope, Rusije pa čak i Japana i postao jedna od beogradskih institucija i znamenitosti.

Postoji izreka da biti u Beogradu a ne biti u restoranu Ima dana je nenadoknadiv propust – jer niste osetili duh i atmosferu – niste uživali i postali integrisani deo atmosfere starog gospodskog Beograda. Ovde ćete nahraniti sva svoja čula:

oči lepotom enterijera
uši lepotom zvuka starogradske muzike, recitala i animacija, a sve uz pratnju žubora vode prelepe fontane,
nepca- raskoši ukusa i mirisa servirane hrane i bukea najboljih vina
dodir – ovde će vas sveukupno to dodirivati i ostaće sećanje i nezaborav – želja da se opet vraćate ovoj sintezi prošlosti i sadašnjosti, da o ovim čulnim bajkama pričate i pišete.
Beograd i Skadarlija ne bi bili to što jesu bez svog, našeg i vašeg dragulja, restorana Ima dana. U njemu će vas dočekati visoko stručno ugostiteljsko osoblje i muzički orkestri koji traju i čuvaju tradiciju dobrog i lepog druženja u uživanja, van zahuktalosti savremenog urbanog Beograda a u samom njegovom centru.

Zastanite u žurbi i jurnjavi – dođite u oazu mira i udobnosti restoran sala i bašti restorana Ima dana.


Restoran Ima dana galerija

Podeli sa prijateljima

Navigacija i mapa

Unesite Vašu adresu, kliknite na dugme "Izračunajte" i proverite prosečno vreme od Vaše adrese do lokala. Takođe dobijate i uputstva kojim ulicama ćete stići najbrže.
  • Do:
  • Skadarska 38, Beograd, restoran Ima dana
  • Od (unesite Vašu adresu u formatu: ulica broj, grad npr:Bulevar kralja Aleksandra 17, Beograd):

 
Prikaži
Sakrij