Restoran Tata Mata Konoba

Info i besplatne rezervacije na 062 780 300 ili putem

Online rezervacije

Tata-Mata-Konoba-Logo

Info i besplatne rezervacije: 062 780 300
Adresa: Dalmatinska 98, Beograd

Program restorana Tata Mata Konoba

Pozovite nas za aktuelni program

O restoranu Tata Mata Konoba

Svakome se desi da jesenjih i zimskih meseci oseti nagli pad soli, mirisa i ukusa mora u organizmu, opasni nedostatak plavetnila i slanih kapljica na koži, što dovodi do manjka koncentracije i onog pogleda koji bludi preko brda započetih poslova snatreći o par koraka po nekom žalu, čaši plavca na rivi kojom se zaliva tek pripravljeni slatki zalogaj iz dubine mora, pa makar to i ne bili prstaci ili obraščići barbuna s južnih voda Mljeta. Taj je zreo za “Tata Matu”.

Jedna od retkih preostalih predratnih kuća sa baštom u Dalmatinskoj, kojoj su vlasnici restorana kompletnim renoviranjem povratili sjaj i dostojanstvo, pripadala je poznatom srpskom i jugoslovesnkom reditelju, glumcu, profesoru Akademije dramskih umetnosti čija scena danas nosi njegovo ime, Mati Miloševiću. Želeći da sačuvaju njegovu uspomenu, a ne povrede ugled, smislili su naziv koji sadrži i njegovo ime, ali najpre akcentuje izvrsnost restorana- pravi je tata mata za jadransku kuhinju. Otmena građanska kuća je sa ukusom i merom prilagođena novoj funkciji. Nenametljiva elegancija enterijera ne umanjuju toplinu prostora stvorenog za opušteno uživanje u čarima kužine.

Koncept restorana eksplicitno naglašava razigrani belo-plavi bar u specijalno pravljenoj barci osvetljenoj brodskim lampama, dok iz talasa od morske pene na zidu izviruju boce. Tematski dekorativni detalji korišćeni su uzdržano, sa pravom merom. Nema insistiranja na uobičajenim morskim motivima; morska hrana, dovoljno živopisna i koloritna, zvezda je ovog mesta. Umesto slika, po koja originalna, vedra postavka, kao jato drevnih riba koje juri zidom. Drveni stolovi iz radionice nameštaja „Maska“ imaju duborez sa stilizovanim motivom ribe. Vrhunac elegancije je akcenat na samom ulazu- tamni parket opervažen najfinijm blistavo belim bračkim mermerom.Uz dve sale za ručavanje i vinski bar, u planu je i konoba sa vinotekom u podrumu kuće. Bašta sa šmekom primorske tarace, idealna da se ukotvite za bar stolom-sidrom, neverovatna je postavka mozaika u maestralnoj izvedbi umetnika Makse. Na stolovima od kovanog gvožđa svaki mozaik različito oživljava svet mora.

Kuhinja je mesto gde nastaje dalmatinska magija!Nostalgija za morem leči se baš na ovom mestu, svežim plodovima dubina Jadrana, biranim vinima, pogledom na drvo masline dok sedite za barom- nasukanom barkom, ćakulanjem sa glavnim kuvarem koji sa žarom otkriva kako se pravi brujet i šta su Žrnovski makaruni. Lešada, gradelada, marinada, pasticada – već zvuči kao poezija! Ima li šta logičnije nego da sve to u Beogradu potražite u- Dalmatinskoj ulici.


Galerija restorana Tata Mata Konoba

Podeli sa prijateljima

Kako do restorana Tata Mata Konoba?

Unesite Vašu adresu, kliknite na dugme "Izračunajte" i proverite prosečno vreme od Vaše adrese do lokala. Takođe dobijate i uputstva kojim ulicama ćete stići najbrže.
  • Do:
  • Dalmatinska 98, Beograd, restoran Tata Mata Konoba
  • Od (unesite Vašu adresu u formatu: ulica broj, grad npr:Bulevar kralja Aleksandra 17, Beograd):
 
Prikaži
Sakrij